При ендопротезуванні кульшового суглобу видаляються пошкоджені захворюванням головка стегнової кістки та суглобова поверхня кульшової западини і встановлюється ендопротез

Опублікований: 12.08.2022
Ендопротезування кульшового суглоба

Ендопротезування кульшового суглоба

При ендопротезуванні кульшового суглобу видаляються пошкоджені захворюванням головка стегнової кістки та суглобова поверхня кульшової западини і встановлюється ендопротез (штучний суглоб), який складається із чашки, лайнера, голівки та ніжки. Компоненти ендопротеза фіксуються до кістки або механічно, або кістковим цементом.

 

Необхідність такої операції виникає у випадках, коли кульшовий суглоб врятувати неможливо: при коксартрозі 3-4 ступеня, асептичному некрозі головки стегнової кістки 3-5 фази, субкапітальному переломі шийки стегнової кістки у літніх пацієнтів тощо.

 Ендопротезування кульшового суглоба

Правобічний коксартроз 3ст. та  результат ендопротезування

 

Операція по заміні кульшового суглоба триває в середньому до 1 години та проводиться під спинальною анестезією. При бажанні під час оперативного втручання пацієнт може спати медикаментозним сном. Як правило операція добре переноситься пацієнтами. Вставати з ліжка та займатись із реабілітологом дозволяється вже на наступний день. Виписуються додому пацієнти в середньому через тиждень після операції. Життя після ендопротезування стає абсолютно повноцінним, притипоказані лише види діяльності із надмірним фізичним навантаженням. Ми рекомендуємо нашим пацієнтам проходити контрольний огляд в ортопеда один раз на рік.



Інші матеріали